Nu tar Goldman Sachs över Adapteo – Jag ser fram emot att skriva ett nytt kapitel i vår historia. Tillsammans med Goldman Sachs kommer Adapteo få möjligheter att växa snabbare, säger Philip Isell Lind af Hageby, VD och koncernchef för Adapteo.

Nu tar Goldman Sachs över Adapteo

Ekonomi

27 september 2021

Adapteo får nu Goldman Sachs Asset Management som ny ägare, efter ett framgångsrikt bud.

– Stödet från en erfaren infrastrukturinvesterare med ett långsiktigt fokus ger Adapteo utmärkta förutsättningar för fortsatt tillväxt och ett branschledande hållbarhetsarbete, säger Philip Isell Lind af Hageby, VD och koncernchef för Adapteo.

Goldman Sachs Asset Management investerar kapital främst från sin senaste infrastrukturfond, tillsammans med saminvesteringar som också förvaltas av Goldman Sachs Asset Management.

Med investeringarna får Adapteo fördelarna med en erfaren och långsiktig ägare med en stark historik av att förvalta och utveckla infrastrukturföretag med en tydlig samhällsnytta i Norden.

– Jag ser fram emot att skriva ett nytt kapitel i vår historia. Tillsammans med Goldman Sachs kommer Adapteo få möjligheter att växa snabbare. Vi ser en stark efterfrågan på våra anpassningsbara byggnader som har en låg miljöpåverkan och är fokuserade på att öka vår marknadsandel och fortsätta att tillhandahålla service av högsta nivå för våra kunder, säger Philip Isell Lind af Hageby.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se