Nu sänker Skandia boräntorna

Nu sänker Skandia boräntorna

Ekonomi

22 augusti 2019

Skandias bank sänker bolåneräntorna för bolån med fem års bindningstid från och med 22 augusti 2019.

Sänkningen sker med 0,49 procentenheter. Nu är det alltså möjligt för att få Skandias lägsta ränta, 1,09 procent (effektiv ränta 1,10 procent), på samtliga bindningstider upp till fem år.

Sänkningen möjliggörs framförallt då upplåningskostnaderna på längre löptider har minskat under sommaren vilket gjort det möjligt att sänka räntan på bolån med fem års bindningstid.

– Vi har ett väldigt speciellt ränteläge som innebär att vi nu erbjuder samma räntor för samtliga våra bolån oavsett bindningstid. För oss är det viktigt att kunna ge ett konkurrenskraftigt erbjudande till våra kunder. Nu kan vi erbjuda ned till 1,09 procent i ränta ända upp till fem års bunden ränta, säger Johanna Cerwall, vd Skandias bank.

Skandias prismodell för bolån är fullt transparent. Modellen belönar kunder med tjänstepension, dvs. har du tjänstepension i Skandia får du en lägre boränta. Utöver tjänstepension spelar lånets storlek, belåningsgrad och sparande också in. Med maximal rabatt blir räntan nu 1,09 procent (effektiv ränta 1,10 procent) på samtliga bindningstider mellan tre månader och fem år.

– Med denna räntejustering så stärker vi ett redan förmånligt, tryggt och transparent erbjudande om man samlar sin tjänstepension och sitt bolån hos oss på Skandia, säger Johanna Cerwall, vd Skandias bank.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se