Nu satsas det på Strand Galleria
Foto: Diös

Nu satsas det på Strand Galleria

Uthyrning

10 april 2018

Diös kommer under 2018 att lägga kraft på att utveckla shoppingscentret Strand i Luleå.

 

Ett tydligare och mer attraktivt shoppingplan på gatuplan och träningsanläggningen Inpuls som flyttar in och tar hela nedre planet blir resultatet av förändringen. Gallerian beräknas vara helt klar i början av 2019.

- Det känns fantastiskt att kunna erbjuda våra befintliga och nya hyresgäster en förbättrad och mer attraktiv galleria genom utvecklingen av Strand. Vi gör ett tydligt butiks- och caféplan och ett nytt koncept genom Inpuls, som blir ett riktigt bra komplement till det övriga utbudet i huset. Vår strategi med att utveckla våra fastigheter i centrum handlar om att bidra till ökad attraktivitet och att fler personer vill röra sig i stan, säger Johan Lång, affärschef, Diös.

Utvecklingen av gallerian innebär bland annat att skapa förutsättningar för ett tydligare koncept för handel och caféverksamheter samt att skapa en högre attraktivitet genom att bidra till ökat flöde av människor som rör sig i huset. Joy, Lagerhaus och Wayne’s Coffee flyttar till entréplanet till bättre och mer attraktiva lägen. Flash gör en ”shop-i-shop” i Dea Axelsson och flyttar därmed till Smedjan Galleria. Alla accesser såsom rulltrappor och entréer bibehålls för flöden genom gallerian och till parkeringar samt att det är fortsatt öppet mellan planen, så att man kommer att kunna se ned till lounge och reception för den nya träningsanläggningen Inpuls.

- Vi tror jättemycket på att koncentrera butiker och caféer till ett våningsplan. I hjärtat av Strandgallerian kommer vi ha ett öppet, trivsammare läge och vara den självklara mötesplatsen för att umgås över en fika. Vi ser fram emot att möta besökarna med vårt kravmärkta och ekologiska utbud i en helt ny miljö. Ett gym på nedre plan och en fylld galleria gör att vi får fler besök i huset. Nu ser fram emot att nyöppna i Strand inom kort, säger vd Mats Hörnell, Wayne’s Coffee.

I början av 2019 kommer träningsanläggningen Inpuls att flytta in i helt nya lokaler på hela nedre plan i Strand, som utvecklas till att bli en toppmodern träningsanläggning. Inpuls har funnits sedan 1999 och firar därmed 20-årsjubileum i samband med invigning av helt nya lokaler med inriktning på träning och hälsa. Konceptet bygger på inspirerande gruppass, träning med maskiner, fria vikter och redskap eller med hjälp av en personlig tränare.

– Dagens populära träningsformer kräver ytor och vi vill ge våra medlemmar det allra bästa förutsättningarna att utvecklas och trivas hos oss. Det betyder mer av allt; större plats för gruppträningen, där cirkelpass, yoga och nya digitala format behöver utrymme. Flytten till Strand Galleria ger även mer ytor för gymträning med de allra senaste redskapen både inom fria vikter och gymmaskiner, berättar Penilla Forsberg, entreprenör och delägare, Inpuls.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se