Nu är det klart med 600 nya bostäder till Solna
Pål Aglen, tilförordnad koncernchef för Nordr

Nu är det klart med 600 nya bostäder till Solna

Bostäder

17 maj 2022

Den detaljplan som bland annat omfattar Nordrs projekt i Södra Hagalund vinner laga kraft.

Därmed inleds nästa fas i utvecklingen av projektet Södra Hagalund som omfattar 25 000 kvm kontor, 3 200 kvm lokaler och tre bostadskvarter om totalt 46 600 kvm.

Under våren 2018 förvärvade Nordr drygt 74 000 kvadratmeter för kontor, bostäder och lokaler av Solna Stad. Området ligger i direkt anslutning till den nya tunnelbanestationen Hagalund, som ligger längs den gula linjen som förbinder T-Centralen med Arenastaden.

Projektet har fördröjts av att detaljplanen, som prövats av Mark- och miljödomstolen i Nacka tingsrätt, överklagats. Till följd av att Mark- och miljööverdomstolen inte beviljar prövningstillstånd handläggs ärendet och detaljplanen vinner laga kraft.

- Vi välkomnar domstolens utslag och ser fram emot att få påbörja den försenade utvecklingen av vårt projekt tillsammans med Solna Stad. Solna är en viktig kommun för vår verksamhet och projektet Södra Hagalund är ett strategiskt framtidsprojekt i vår portfölj, säger Pål Aglen, tilförordnad koncernchef för Nordr.

Att göra den idag hårt trafikerade Solnavägen till en levande boulevard med blandad bebyggelse är en viktig del i visionen om framtidens Solna.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se