Nu är det klart – hotellmagnaten köper krisande Ving Petter Stordalen och Magnus Wikrner, koncernchef VInggruppen. Foto: Ving

Nu är det klart – hotellmagnaten köper krisande Ving

Ekonomi

30 oktober 2019

För dryg en månad sedan stod det klart att Vings ägare, Thomas Cook-gruppen gick i konkurs. Nu har charterbolaget hittat en ny ägare och samtidigt byter man namn. 

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen blir en av de nya ägarna till charterbolaget Ving. Förutom Stordalens bolag Strawberry går även det svenska förvärvsriskkapitalbolaget Altor och den brittiska förvärvsfonden TDR Capital in och tar över som ägare. 

– Det har gått väldigt snabbt. Det var otroligt viktigt att hitta en ägare som har den strategiska kompetensen. En ägare som är villig att skjuta till kapital och fylla de hål som uppstod i konkursen och en ägare som säkrar jobben och ger oss möjlighet att utveckla företaget, sa Magnus Wikner, koncernchef för Ving om Thomas Cooks konkurs, på presskonferensen.

Samtidigt passar man på att byta namn, Ving blir nu Sunclass Airlines. 

– Det är ett världsklassbolag, nummer ett i Norge och Sverige, säger Stordalen. Vi har både kompetens och de finansiella musklerna att Ving-gruppen ska kunna fortsätta att utvecklas, sa Stordalen på presskonferensen. 

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se