Nu är det klart – Erlandsson Bygg blir Brixly Markus Brink, vd på Brixly.

Nu är det klart – Erlandsson Bygg blir Brixly

Personnytt

13 september 2019

Efter uppköpet har namnbytet nu gått igenom. Erlandsson Bygg blir Brixly och gör nu en storsatsning.

I somras blev det klart att ledningen för Erlandsson Bygg, som utgör den västsvenska delen av Erlandssons byggkoncern, förvärvade de resterande 60 procent av aktierna av Erlandssonbolagen.

– Tillsammans med våra medarbetare har vi byggt upp ett av Sveriges mest framgångsrika och kompletta entreprenadföretag, säger bolagets vd, Markus Brink. Nu ska vi fortsätta vår framgångsresa på egna ben och bli ännu starkare och komma ännu närmare våra kunder och våra lokala marknader, fortsätter han.

Ett teamwork

I samband med uppköpet började arbetet med att plocka fram ett nytt namn och då kontaktades byrån Heyman & Friends. Tillsammans med ledningen och en arbetsgrupp med 15 anställda på olika positioner i bolaget började en kreativ process där alla medarbetare var med och tog fram 30 nyckelord som skulle beskriva bolaget.

Dessa 30 ord skulle sedan ligga till grund för det nya namnet.

– Alla anställda fick vara med och ta fram de här orden och ta fram förutsättningarna för namnet. Vi ville ha ett kort namn som ger en tydlig bild av vad vi står för. Det som är absolut viktigast för oss är trygghet och stabilitet. Inte bara för oss som arbetar här utan även för våra kunder och leverantörer. Vi har tillsammans byggt ett bolag från grunden. Vi är värderingsstyrda och vill ge tillbaka något till samhället. Dessutom vill vi vara med och skapa en framtid som är stabil och då är namnet Brixly talande.

Tar marknadsandelar

Det var i går, under torsdagens Brixly-dag, som samtliga anställda fick reda på det nya namnet och det togs emot med stor glädje. Två dagar tidigare hade Brink själv fått reda på namnet och kände att det var helt rätt.

– Bolaget har jobbat i 70 år under samma namn och nu får vi en möjlighet att göra en förändring. Det känns oerhört bra att veta att det finns ett lag som står bakom mig fullt ut. Det är en ynnest att få vara ledare för ett sådant bolag. Vi är redo för nya utmaningar och nu bolaget är väldigt starkt. Just nu har vi den största orderstocken på länge och vi skapar många långsiktiga relationer och affärer med kunder och partners så nu kommer vi ta marknadsandelar, konstaterar Markus Brink.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se