Nu har IKEA öppnat i Bromma Blocks Ikea satsar nu på flera nya butiksformat runt om i Sverige inom de närmaste åren – varav fyra i Stockholm. (Foto: IKEA)

Nu har IKEA öppnat i Bromma Blocks

Ekonomi

15 juli 2021

Ikeas planeringsstudio i Bromma Blocks öppnade igår.

Planeringsstudion är ett mindre butiksformat där kunderna kan få hjälp att planera och beställa anpassade heminredningslösningar med fokus på kök, sov- och badrum samt förvaring.

Ikea satsar nu på flera nya butiksformat runt om i Sverige inom de närmaste åren – varav fyra i Stockholm.

På onsdagen öppnades den första – en planeringsstudio i Bromma Blocks, ägt av CBRE Global Investors.

Satsningen görs för att Ikea ska komma närmare sina kunder på nya platser i Stockholm.

– Bromma är en snabbt växande stadsdel i Stockholm. Genom ökad närvaro i Stockholmsregionen vill vi underlätta våra kunders vardag. Med planeringsstudion i Bromma Blocks kan vi möta våra kunder i Bromma och områdena runt omkring på ett nytt sätt, säger Jenny Vasquez Ling, varuhuschef på Ikea Sverige.

– Vi har lång erfarenhet av hur människor i Sverige bor och vill bo. Med vår studio vill vi öka den kunskapen samtidigt som vi kan dela med oss av vår erfarenhet till våra kunder. I butiken hjälper våra inredare och planeringsexperter dig att hitta smarta heminredningslösningar som passar just dig, säger Sara Vestberg, inredningschef på Ikea Sverige.

Totalt planerar Ikea att rekrytera omkring 500 nya medarbetare i Stockholm under de närmsta åren. I planeringsstudion i Bromma arbetar det runt 25 personer. Den totala investeringen i Stockholm är på omkring 1,7 miljarder kronor till 2025. I en planeringsstudio kan du som kund inte ta med dig produkter hem från butiken, men beställa allt för upphämtning eller hemleverans.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se