Nu går handelsstad i Stockholm i graven

Nu går handelsstad i Stockholm i graven

Stadsutveckling

8 januari 2020

Handelscentrat som funnits sedan tidigt 90-tal försvinner nu. På platsen ska det istället byggas en ny mötes- och eventarena.

Nu försvinner köpcentret Eurostop Arlandastad och därmed plockas skyltningen ned när Nordens närmaste mötes- och eventarena Scandinavian XPO växer fram i den gamla Eurostop-byggnaden vid E4:an.

Nu utvecklas Sveriges första riktiga flygplatsstad och mitt där i växer Sveriges nya mäss-, event- och mötesplats vid namn Scandinavian XPO fram i den gamla Eurostop-byggnaden invid E4:an.

Under 90-talet var Eurostop en kedja av bemannade rastplatser med inslag av shopping, hotell, restauranger och bensinstationer med lastbilschaufförer som främsta målgrupp. Konceptet som inspirerats av så kallade Trucker Stops i Central- och Sydeuropa nådde dock aldrig samma breda etablering i Sverige.

Eurostop Arlandastad har funnits sedan 1992 och köptes av Arlandastad Holding 2017 för att omvandlas till att bli en del av den nya mötesdestinationen Scandinavian XPO.

– När Eurostop-skyltarna nu plockas ned från fastigheten går en gammal era i graven. Många förknippar idag fastigheten med det gamla Eurostop köpcentret, i och med både namnbyte och nedtagning av de gamla skyltarna ges möjlighet till framväxten av vår nya mötesdestination Scandinavian XPO - nu är nya tider och nya möjligheter, säger Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

I samband med namnbytet av anläggningen byter Quality Airport Hotel Arlanda namn till Quality Hotel Arlanda XPO, detta för att ytterligare optimera och tydliggöra verksamheten tillsammans med Scandinavian XPO. Hotellet nyöppnas i november 2020 med en ny tillbyggnad samt en omfattande renovering av det befintliga hotellet och utökar i och med detta till 421 hotellrum.

– Det känns helt rätt för hela mötesdestinationen att vi, tillsammans med Quality Hotel Arlanda XPO, strävar efter att optimera och höja varumärket Scandinavian XPO, säger Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

När om- och tillbyggnationen är klar i slutet av 2020 blir Scandinavian XPO Nordens mest centrala mötesanläggning med alla Skandinaviens huvudstäder inom en timmes radie. I november 2020 slår Scandinavian XPO upp dörrarna till tre stora mässhallar, hotell och restauranger.

Lokalerna kommer att kunna inrymma upp till 8 500 gäster och kunna husera alla typer av olika evenemang. Med närheten till Arlanda och därmed hela världen är tillgängligheten mycket bra, samtidigt som kostnadsfria transporter till och från terminalerna gör vistelsen effektiv och enkel.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se