NREP:s gröna rekordfond kraftigt övertecknad – Vi är glada över det enorma intresset för 2150 från både investerare och företag med banbrytande teknik, säger Mikkel Bülow-Lehnsby, ordförande i NREP:s styrelse och medgrundare av 2150.

NREP:s gröna rekordfond kraftigt övertecknad

Ekonomi

18 oktober 2021

NREP:s nya rekordstora gröna fond blev kraftigt övertecknad och stänger på 2,7 miljarder kronor.

NREP lanserade tidigare i år en venturekapitalsatsning på hållbar teknik,"2150".

Den första stängningen, i februari, landade på 1,3 miljarder.

Nu har fonden blivit övertecknad med 33 procent och stängs på 2,7 miljarder kronor.

Initialt har 2150 gjort fem investeringar:

*Normative (Sverige), med teknik som förser företag med automatisk  beräkning av deras totala koldioxidutsläpp inklusive leverantörer.

*Cleantechbolaget Carbon Cure (Kanada) med Microsoftgrundaren Bill Gates som investerare.

*Aeroseal (USA), vars teknik tätar HVAC-luftkanaler och byggnadshöljen och ökar deras energieffektivitet

*Nodes & Links (UK), som använder algoritmer för att möjliggöra mer hållbara infrastrukturprojekt – så att de levereras på budget och i tid.

*AMPD Energy (Hong Kong) , som elektrifierar byggarbetsplatser och minimerar utsläpp från dieselmotorer.

De fem investeringarna har enligt fonden potential att minska koldioxidutsläppen med 1,6 gigaton – motsvarander mer än de årliga utsläppen från Tyskland, Storbritannien, Frankrike tillsammans.

– Vi är glada över det enorma intresset för 2150 från både investerare och företag med banbrytande teknik som är så avgörande för den nödvändiga omvandlingen av de byggda miljöerna i världens städer. Städer är ansvariga för en majoritet av människans koldioxidutsläpp, men de har också potential att leda utvecklingen. Vi anser att vi har en stor roll att identifiera och stödja rätt företag med skalbar, grön teknik. Det stöd vi har fått för 2150 ger oss ännu mer förtroende för denna viktiga resa, säger Mikkel Bülow-Lehnsby, ordförande i NREP:s styrelse och medgrundare av 2150.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se