NREP gör chefsrekrytering från HSB – Att få ansluta till en så pass stor och etablerad koncern som NREP känns oerhört spännande, säger Kristian Isberg.

NREP gör chefsrekrytering från HSB

Personnytt

7 december 2021

NREP fortsätter att expandera inom bostadssegmentet i Sverige. I vår träder Kristian Isberg in i rollen som regionchef i Göteborg.

Isberg har en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast från HSB som affärsområdeschef för bygg och fastighet.

NREP befinner sig i en kraftig tillväxtfas inom bostäder. Inom de närmaste åren planerar fastighetsinvesteraren att kraftig öka sin egenutveckling av projekt runtom i landet och siktar på en bostadsportfölj om totalt 30 miljarder kronor 2025.

Bostadsteamet har vuxit till 17 personer på tre år och nu rekryteras alltså Kristian Isberg som Regionchef för Göteborg.

I sin senaste tjänst på HSB har han varit affärsområdeschef med ansvar för hyresfastigheter och nyproduktionsverksamheten. Innan dess var han chef för affärs- och projektutveckling på det Göteborgsbaserade Egnahemsbolaget.

Han tillträder sin nya tjänst i mars 2022.

– Vi är mycket stolta över den här rekryteringen. Kristian besitter en värdefull kompetens och har en imponerande erfarenhet från fastighetsbranschen i Sverige. Eftersom vi befinner oss i en spännande tillväxtfas inom bostadsutveckling så kommer Kristian och hans gedigna erfarenhet vara en otrolig tillgång för såväl vårt bostadsteam som för koncernen i stort. Jag vill därför passa på att hälsa Kristian varmt välkommen till oss på NREP och ser fram emot att arbeta tillsammans, säger Rickard Langerfors, Bostadschef på NREP.

– Att få ansluta till en så pass stor och etablerad koncern som NREP känns oerhört spännande. NREPs starka hållbarhetsprofil men även entreprenörsandan och innovationskraften som präglar bolagets verksamhet är lockande. Jag ser fram emot att kunna bidra med min kompetens inom bostadsutveckling och tillsammans starta i gång verksamheten i såväl Göteborg som i Stockholm. Det ska bli oerhört roligt att få vara en del av den här resan och få sätta NREP på den svenska kartan när det gäller bostadsutveckling, säger Kristian Isberg.

Stärker upp i Göteborgsregionen

Rekryteringen markerar en tydlig expansion i västra Sverige. NREP har redan idag bostadsprojekt motsvarande 350 lägenheter i Göteborg, varav det första projektet fördigställs redan i december. Projektet innefattar välplanerade ettor och tvåor samt ansluter till ett äldreboende som skapar förutsättningar för möten över generationsgränserna. Bostäderna certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

I december tas även första spadtaget till ett hyresbostadsprojekt i Göteborgsstadsdelen Backa som NREP förvärvat av Hökerum Bygg. I stadsutvecklingsområdet Selma Stad utvecklas 313 lägenheter för unga och studenter. Fastigheten får en tydlig miljöprofil och kommer certifieras enligt BREEAM Very Good. Bostäderna planeras och utvecklas med fokus på sociala aspekter, med bland annat en takterrass med växtlighet och löparbana.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se