NP3 förvärvar vidare i Gävle

NP3 förvärvar vidare i Gävle

 

30 december 2015

NP3 Fastigheter har i två separata affärer förvärvat två fastigheter i Gävle med ett totalt underliggande fastighetsvärde om 51 miljoner kronor.

Fastigheternas totala yta ligger på 9 154 kvadratmeter och det årliga hyresvärdet på nära 5,2 MSEK.

Fastigheten Brynäs 32:3 om 2 575 kvadratmeter har ett underliggande fastighetsvärde om 22 MSEK och ett hyresvärde på årsbasis om nära 1,9 MSEK. Fastigheten är fullt uthyrd och största hyresgäst är ThorenGruppen – ett norrländskt familjeägt företag som arbetar med utbildning och kompetensutveckling över hela Sverige. Inom koncernen finns företags- och vuxenutbildning samt 27 stycken gymnasieskolor. ThorenGruppen står för över 70 % av hyresvärdet och hyresavtalet sträcker sig till 31 december 2022. NP3 tillträder fastigheten 31 december 2015.

Fastigheten Sörby Urfjäll 37:1 om 6 579 kvadratmeter med ett underliggande fastighetsvärde om 29 MSEK ligger i ett område där NP3 är en av de största fastighetsägarna. Fastigheten har 10 hyresgäster och hyresvärdet ligger på cirka 3,3 MSEK. Fastigheten har en mindre vakans. NP3 tillträder fastigheten 31 december 2015.

- Dessa två affärer förbättrar den redan låga vakansgraden i Gävle då förvärven i princip är fullt uthyrda. Dessutom har de stora avtalen långa löptider och förbättrar därmed durationstiden i marknadsområdet. Vi ser överlag en väldigt positiv trend i Gävle där bland annat Axfood och Migrationsverket nyligen förlängt sina avtal, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

 

Visste du att vi har ett seminarie som lär dig grunderna när det gäller att hyra ut komersiella fastigheter? se seminarie: Hyresrätt: Grundkurs i hyresrätt för kommersiella lokaler.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

För ytterligare information kontakta: Andreas Nelvig, Verkställande direktör, telefon 070-31 31 798, andreas@np3fastigheter.se