NP3 Fastigheter förvärvar för 760 miljoner

NP3 Fastigheter förvärvar för 760 miljoner

Transaktion

1 augusti 2014

NP3 Fastigheter förvärvar stor norrlandsportfölj om 38 fastigheter för 760 miljoner kronor. Säljare är Kungsleden.

Fastighetsportföljen, som huvudsakligen är belägen i Borlänge, Falun, Härnösand, Luleå, Sundsvall och Umeå, omfattar totalt 145 000 kvm, varav merparten består av industri och logistik.

Umeå utgör den största andelen av förvärvet med 15 fastigheter. Umeå, tillsammans med Luleå, är de städer där NP3 har som mål att stärka sin närvaro i under 2014. Förvärvet ingår i bolagets tillväxtplaner inför en planerad börsnotering vid årsskiftet 2014/2015. Säljare är Kungsleden AB och fastigheterna tillträds 1 september 2014.

”Med förvärvet av en portfölj i denna storlek befäster vi ytterligare vår position som en betydande aktör på den norrländska marknaden. Förvärvet ger oss en stark närvaro i bland annat Umeå”, säger Andreas Nelvig, VD NP3 Fastigheter.

För mer information om köp och finansering av fastigheter, se seminarie om Due Dilligence vid förvärv av fastigheter i Oktober.

Catella Corporate Finance har biträtt NP3 som finansiell rådgivare och Falkenborn Advokatbyrå som legal rådgivare i förvärvet. 

 

World in Property

Källa:

Pressmeddelande NP3 Fastigheter, 

För övrig information, kontakta: 

Andreas Nelvig. VD för NP3 Fastigheter, Email: andreas@np3fastigheter.se