Nouryon tar plats i Castellums Balansen
Nouryon flyttar snart in med sitt företagscenter i Castellums fastighet Balansen i Gamlestaden i Göteborg.

Nouryon tar plats i Castellums Balansen

Uthyrning

24 maj 2021

Nouryon, Sveriges största företag inom specialkemi, skapar ett integrerat företagscenter för sina närmare 400 anställda i Castellums fastighet Balansen i Göteborg.

Det nya, nordiska företagscentret i Gamlestaden i Göteborg öppnar under tredje kvartalet i år.

– Det nya nordiska kontoret i Gamlestaden i Göteborg speglar Nouryons ambition att fortsätta investera i regionen, som redan har nio produktionsanläggningar i Sverige, Norge och Finland. Genom att flytta våra nyckelfunktioner till en och samma plats kommer vi att förbättra vår förmåga att växa med våra kunder, säger Johan Landfors, VD Nouryon AB och affärsområdeschef för Technology Solutions och Europa på Nouryon.

I och med att Nouryon omvandlar sin globala kundtjänst till centraliserade och integrerade servicecenters i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien, har det nya nordiska företagscentret dessutom valts till att bli företagets europeiska servicecenter.

– Göteborg valdes av flera strategiska skäl. Nouryon har en stark närvaro i Sverige med sex produktionsanläggningar och många medarbetare på västkusten. Eftersom Nouryon exporterar 85 procent av sina produkter utanför Sverige, är Göteborg, med Norden största hamn, en perfekt plats när det gäller internationell logistikkompetens. Närheten till stora universitet underlättar även för rekrytering av nya talanger, särskilt inom kemi och kemiteknik, säger Monica Tapper, personaldirektör Norden och för affärsområdet Technology Solutions på Nouryon.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se