Northvolt hyr 4 000 kvm i Tomteboda
Northvolt blir hyresgäst i den tidigare spårhallen i Tomteboda som nu genomgår en omfattande ombyggnad.

Northvolt hyr 4 000 kvm i Tomteboda

Uthyrning

16 juni 2021

Northvolt har tecknat avtal om cirka 4 000 kvadratmeter i den tidigare spårhallen i Tomteboda i Solna som därmed är fullt uthyrd.

Northvolts målsättning är att utveckla världens grönaste batterier med minimalt koldioxidavtryck och högsta ambitioner för återvinning för att bidra till den europeiska omställningen till förnybar energi.

Arbetet med att anpassa ytorna i den tidigare spårhallen för bolagets verksamhet här är i full gång.

– Moderniseringar och hållbara investeringar gör att Tomteboda idag har framtiden för sig. Att ett innovativt och framtidsorienterat bolag som Northvolt gör oss sällskap ligger helt i linje med våra ambitioner. Vi ser fram emot att välkomna dem till oss och att få ta del av deras resa mot att bli Europas ledande tillverkare av miljövänliga batterier, säger Morten Wettergreen, Head of Asset Management på Obligo Real Estate i Sverige.

Northvolt är den senaste i raden av starka aktörer som etablerar sig på långa avtal i Tomteboda. Befintliga hyresgäster är bland annat Myndigheten för Samhällsskydd & Beredskap, Thorengruppen med fyra skolkoncept, Valneva Sweden AB, PostNord samt SL som förbereder en modern bussdepå som öppnar upp under 2021.

Tomteboda samägs i fonder som förvaltas av Blackstone och Areim. Obligo Real Estate förvaltar fastigheten. Stora hållbarhetsinvesteringar har gjorts i Tomteboda de senaste åren, bland annat har den största enskilda takmonterade solcellsanläggningen installerats.


World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se