Norra Europas största lager nu ännu större Jula satsar vidare på sitt centrallager i Skara som nu omfattar totalt 178 000 kvadratmeter

Norra Europas största lager nu ännu större

Ekonomi

6 april 2021

Jula har nu byggt ut centrallagret i Skara med ytterligare 27 500 kvadratmeter. Därmed är anläggningen totalt 178 000 kvadratmeter.

Förutom att det skapar nya arbetstillfällen lokalt i Skara stärker det även Skaraborg som en viktig knutpunkt för logistikverksamhet.

– Vi är i en kraftig tillväxt och vill expandera med nya varuhus samtidigt som vår e-handel ökar väldigt mycket. Vi har ett behov av att utöka vår kapacitet och den här utbyggnaden av vårt centrallager är en garanti för det och betyder mycket för vår försäljning, säger Lennart Karlsson, logistikchef på Jula.

Jula lägger stor vikt vid hållbarhet vad gäller lagernaläggningen.

− Vi har lagt stort fokus på hållbarhet i det här projektet och det är viktigt för oss att hitta bra lösningar som också är hållbara över tid. Vi har investerat i extra isolering av hela byggnaden för att kunna få en Green Building-certifiering på den här etappen. Vi har också förberett för en stor solcellsanläggning på taket och uppvärmningen av bygganden sker med bergvärme. Dessutom använder vi energisparande LED-belysning i hela fastigheten, förklarar Lennart Karlsson.

− Det känns väldigt bra att vi nu är klara med den femte tillbyggnaden av centrallagret, en långsiktig storsatsning i Skara som är viktig för utvecklingen av verksamheten. Med utbyggnaden utnyttjar vi de driftfördelar som redan finns på plats ytterligare. Utbyggnaden är avgörande för att möta vår fortsatta expansion de kommande åren, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se