Nordr sålde bostäder för 2,3 miljarder under Q1 – Det har varit en stark start på året för Nordr i både Sverige och Norge, säger Nordrs koncernchef Baard Schumann.

Nordr sålde bostäder för 2,3 miljarder under Q1

Bostäder

6 april 2021

Under första kvartalet 2021 uppgick Nordrs försäljning av bostäder i Sverige och Norge till 2,3 miljarder kronor. Därmed fortsätter bolagets starka tillväxt.

Nordrs starka avslutning på fjolåret har alltså inte mattats av utan fortsatt de första månaderna 2021 .

Under årets första kvartal sålde Nordr sammanlagt 387 bostäder, varav 271 i Sverige och 116 i Norge.

Det är en ökning från 299 under samma kvartal i fjol. Det totala försäljnigsvärdet uppgick till 2,3 miljarder kronor, varav Nordrs andel uppgick till två miljarder.

– Det har varit en stark start på året för Nordr i både Sverige och Norge. Vi upplever stark efterfrågan på bostäder i alla de större städer där vi är etablerade och möter marknaden väl då vi snabbt ställde om till digitala kanaler när pandemin startade för ett år sedan, säger Nordrs koncernchef Baard Schumann.

Nordr har egna kontor och ett flertal större projekt i de växande storstadsområdena i Sverige och Norge.

Kraftig prisuppgång

Parallellt med stor efterfrågan har priserna i Nordrs geografiska kärnområden fortsatt rejält uppåt även under 2021.

– Vi prioriterar att slutföra planarbetet i flera kommuner och att få igång fler bostäder så vi får en bättre balans mellan tillgång och efterfrågan. Vi ser att vi har en fin portfölj med produkter i attraktiva lägen och till marknadsmässiga priser i alla våra geografier, menar Baard Schumann.

Antalet bostäder i produktion uppgick till 2 619, mot 2 160 samma kvartal för ett år sedan. Nordrs andel är 2 231 bostäder. Totalt byggstartades 206 bostäder första kvartalet 2021. Försäljningsgraden för bostäder i produktion uppgick till 82 procent.

– Förutom inflyttning och tillväxt i storstäderna noterar vi att allt fler ser nyproduktion som ett attraktivt alternativ. Fler vill helt enkelt bo lite bättre genom att byta sin gamla bostad mot något nytt, fräscht och modernt. Det gör också att vi tror på fortsatt stark marknadsutveckling för våra produkter, säger Baard Schumann.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se