Nordr öppnar upp för takliv i Nya Hovås

Nordr öppnar upp för takliv i Nya Hovås

Stadsutveckling

10 maj 2022

Efter fina framgångar med två kvarter i Nya Hovås siktar Nordr uppåt

Nu säljstartar projektet Hovås Tak, där mycket kretsar kring livet på toppen av byggnaden – med två exklusiva takvillor och en stor, gemensam takterrass.

Projektet Hovås Tak är Nordrs tredje kvarter i utvecklingsområdet Nya Hovås, ett av Göteborgs mest spännande utvecklingsområden. Här växer en småskalig blandstad fram mellan hav och skog en mil söder om storstadens centrum.

- Nya Hovås är ett fantastiskt område där vi är väldigt glada över förtroendet att få vara med och sätta vår prägel, säger Pål Aglen, tillförordnad koncernchef för Nordr.

Projektet Hovås Tak omfattar sammanlagt 58 lägenheter om 1-4 rum och kök som finns i elva olika planlösningar med fokus på rätt nyttjande av varje kvadratmeter.

- Vi har jobbat mycket och detaljerat med planeringen för att skapa kvalitativa och välplanerade bostäder som harmonierar med omgivningen, säger Niels-Peter Jacobsen, regionchef för Nordr i Väst.  

Två av bostäderna i projektet, som har ett fint läge i sluttningen upp mot Uggleberget, är utformade som unika takvillor om 122 och 128 kvadratmeter. Den ena har en stor terrass och den andra har både terrass och balkong.

Uppe på taket finns även husets gemensamma takterrass, uppdelad i två delar. Den ena utgår från föreningens övernattningslägenhet,  som kan bokas som gästrum eller för egna middagar. Den andra takterrassen är gemensam och öppen för alla boende att nyttja när de vill.

Projektets första lägenheter släpps på marknaden under första halvan av maj. Inflyttning planeras ske under våren 2024.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se