Nordic PM får nytt jätteuppdrag för Citycon Nordic PM:s nya uppdrag omfattar förvaltning av Citycons sex köpcentrum i Stockholm och Göteborg om sammantaget 307 000 kvadratmeter.

Nordic PM får nytt jätteuppdrag för Citycon

Ekonomi

15 september 2021

Fastators innehavsbolag Nordic PM har tecknat ett treårigt förvaltningsavtal med Citycon. Avtalet avser samtliga fastigheter i Citycons centrumbestånd i Sverige.

 

 

Uppdraget onfattar därmed totalt sex köpcentrum i Stockholm och Göteborg om sammantaget 307 000 kvadratmeter.

Avtalet börjar gälla från och med första november 2021.

Citycon är en av Sveriges största retailägare med stark position inom förvaltning och utveckling av centrummiljöer. I beståndet ingår Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Åkersberga centrum, Jakobsberg Centrum, Mölndal Galleria och Stenungstorg Centrum.

– Vi är otroligt glada över möjligheten att få erbjuda våra tjänster till en så stark aktör inom branschen. Det går helt i linje med vår vision om att vara en naturlig del av fastighetsägarens kärnverksamhet. Vårt fokus kommer att ligga på tekniken och tillsammans med Citycon utveckla fastigheterna för att optimera deras driftnetton, säger Nordic PM:s VD Jeanette Öhrn.

Det treåriga förvaltningsavtalet omfattar tillsyn, skötsel och avhjälpande underhåll samt viss administration.

I samband med det nya uppdraget anställs Andreas Lindström som driftschef hos Nordic PM.

Dessutom genomförs en verksamhetsövergång av Citycons befintliga driftsorganisation om åtta medarbetare.

– Tillsammans med våra hyresgäster och andra partners skapar vi centrummiljöer, som möter kundernas dagliga köpbehov, och till och med hela stadsdelar. Genom att låta Nordic PM med sin kompetens ta över driften av våra fastigheter kan vi utveckla den ytterligare. De personer från oss som följer med kommer till ett företag fokuserat på just deras eget expertområde och har ett starkt track record både när det gäller driften och utveckling av sina medarbetare, säger Peter Brodd, affärsområdeschef på Citycon.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se