Niam köper kontorsfastigheter i Danmark för 450 miljoner

Niam köper kontorsfastigheter i Danmark för 450 miljoner

Ekonomi

20 mars 2014

Niam har genom två separata affärer förvärvat kontorsfastigheter omfattande ca. 23 400 kvm i Köpenhamnsområdet. Köpeskillingen omfattar EUR 51 miljoner, motsvarande ca. SEK 450 miljoner. 

Niam har köpt en kontorsfastighet på Indertoften 10 i Vanløse i Köpenhamn från en privat investerare. Fastigheten, som omfattar 6 700 kvm, är fullt uthyrd till Köpenhamns kommun och Niam tillträdde fastigheten den 1 mars 2014.

Niam har även tecknat avtal om att köpa en modern kontorsbyggnad, Fairway House, belägen i Ørestads affärsdistrikt. Fastigheten, som omfattar 16 700 kvm, inhyser flera hyresgäster och säljaren är en internationell fastighetsfondförvaltare. Tillträde beräknas ske den 1 april 2014.

"Vi är mycket nöjda med att förvärva två högkvalitativa fastigheter med bra hyresgäster och utmärkta lägen vad gäller infrastruktur. Investeringarna passar väl in i Niams befintliga portfölj som är positionerad att dra fördel av den återhämtning som förväntas ske på den danska marknaden,”  säger Johan Bergman, VD på NIAM.

För mer information om köp och finansering av fastigheter, se även konferens om Due Dilligence vid förvärv av fastigheter

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande NIAM, 

För övrig information, kontakta: 

Johan Bergman, VD för NIAM, Tel:+46 8 5175 85 95, Email: johan.bergman@niam.se