NIAM förvärvar bostadsportfölj om 31 000 kvm i Danmark

NIAM förvärvar bostadsportfölj om 31 000 kvm i Danmark

Transaktion

10 oktober 2014

Niam utökar sina investeringar i Danmark och förvärvar en portfölj med ca. 285 bostäder. Säljare är Finansiel Stabilitet. 

Niam har tecknat avtal med Finansiel Stabilitet om att förvärva ett bostadsbestånd med en total uthyrningsbar yta om 31 000 kvm. Portföljen består av ca. 285 bostadsrätter och radhus i Glostrup och Birkerød i Köpenhamnsområdet och i Næstved på sydvästra Själland.

Johan Bergman, VD på Niam kommenterar förvärvar: "Vi är glada över att genomföra denna transaktion som kompletterar våra befintliga bostadsportföljer i Danmark. Niam tror att bostadsmarknaden i Köpenhamn kommer att fortsätta vara attraktiv för investeringar, och att den positiva utvecklingen i de centrala delarna av Köpenhamn kommer att påverka hela storstadsområdet."

För mer information om Malmös och Lunds fastighetsutveckling, se konferens: Malmös Fastighetsmarknad: 65 Miljarder i utvecklingspotential.

Niam har gjort betydande investeringar i Köpenhamnsområdet under de senaste åren och kommer med denna transaktion äga mer än 1300 lägenheter omfattande sammanlagt 130 000 kvm.

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande NIAM, 

För övrig information, kontakta: 

Johan Bergman, VD för NIAM, Email: johan.bergman@niam.se