Next Step satsar på nytt system för elbilsladdning – Med ChargeNodes innovativa och skalbara laddsystem kan vi nu erbjuda ett helt cirkulärt system där våra besökare laddar med el generad från vår egna solcellsanläggning, förklarar Joakim Garfvé, fastighetschef på Next Step.

Next Step satsar på nytt system för elbilsladdning

sustainability

25 augusti 2021

Next Step Group satsar på skalbar elbilsladdning från ChargeNode. Först ut är The House och Origohuset i Nya Hovås som tillsammans nu erbjuder 36 laddplatser till sina besökare.

– Hos Next Step är kreativitet och hållbarhet alltid i fokus när vi skapar nya klimatsmarta stadsdelar. Vi har installerat över 800 solpaneler i Nya Hovås och tillsammans med ChargeNodes innovativa och skalbara laddsystem kan vi nu erbjuda ett helt cirkulärt system där våra besökare laddar med el generad från vår egna solcellsanläggning. Vi är otroligt stolta över denna lösning som är bra både för oss, våra besökare och vår planet,säger Joakim Garfvé, fastighetschef på Next Step.

Next Step har valt ChargeNodes bästsäljande balklösning, ett räcke i återvunnen aluminium och med integrerade ladduttag. All kabel göms inuti räcke, vilket minimerar dyra markarbeten.

Laddning aktiveras och betalas av användare med en mobil app.

ChargeNodes smarta laddteknik möjliggör storskalig elbilsladdning utan att man tvingas sätta laddbox vid varje p-plats. Istället placeras endast ladduttag vid varje p-plats. De kopplas till ett centralt och intelligent laddskåp som fördelar ut laddning till att alla bilar.

Helhetslösning 

ChargeNode levererar en helhetslösning till Next Step där installation, drift, support och molnbaserad betallösning ingår.

– Det känns riktigt roligt att en av Sveriges mest nytänkande stadsutvecklare väljer att satsa på vår innovativa laddteknik. Det är ytterligare ett kvitto på att ChargeNode är på väg att etablera en ny standard för hur man löser storskalig elbilsladdning i parkeringsmiljöer utan att tumma på varken estetik eller skalbarhet, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se