Newsecs storuppdrag – rådgiver vid Slussenbygget Foto: Stockholm stad

Newsecs storuppdrag – rådgiver vid Slussenbygget

Stadsutveckling

8 oktober 2018

Nu får bolaget ett uppdrag att rådgiva vid en stor försäljning av en av områdets handelsplatser.

 

Stockholm stad bygger om Slussen från grunden och Newsec har vunnit upphandlingen om att bli strategisk rådgivare för försäljningen av handelsplatsen.

Stockholm stad planerar bland annat en handelsplats på cirka 8 000 kvadrarmeter LOA, fördelat på två plan under mark med ett 50-tal butiker.

Newsec ska vara stadens rådgivare och bistå med handledning inför en försäljning med fokus på hur och med vilka aktörer Slussens handelsplats kan utvecklas på bästa sätt.

– Det här är en viktig pusselbit i stadens utveckling. Vår målsättning är att hitta en långsiktig fastighetsägare att samarbeta med i utvecklingen av Slussen som en attraktiv mötesplats, säger Peter Svärd, projektchef Slussen, Stockholms stad.

Framtidens Slussen ska bli en effektiv och trygg knutpunkt för gående, cyklister och kollektivtrafik. Det ska också bli en av Stockholms mest attraktiva mötesplatser med parkliv, nöjen och kultur samt restauranger och caféer.

– Att få förtroendet att genomföra ett sånt här prestigeuppdrag känns jättekul och är ett kvitto på styrkan i vårt erbjudande inom värdering, analys och strategisk rådgivning. De senaste åren har vi dubblerat antalet rådgivare och breddat vår kompetens, vilket gör att vi kan ta oss an även den här typen av komplexa uppdrag, säger Ulrika Lindmark, chef för värdering & strategisk analys, Newsec Advisory i Sverige.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se