Newsec rådgivare när Xoel avyttrar Foto: Newsec

Newsec rådgivare när Xoel avyttrar

Transaktion

11 juni 2019

Newsec har varit rådgivare åt Xoel AB vid försäljningen av en nyuppförd kommersiell fastighet i det expansiva handelsområdet Stenalyckan.

Fastigheten Släggan 1 i Halmstad har en total uthyrningsbar area om 4 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Leos Lekland på ett 15 år långt hyreskontrakt.

- Vi upplever en god efterfrågan på välbelägna kommersiella fastigheter i strategiska lägen, vilket bekräftas av de fina siffrorna vi har nått i denna affär. Tack vare ett långt hyresavtal med en bra hyresgäst så har intresset för fastigheten varit stort, från såväl lokala som nationella aktörer, säger Mattias Andersson, chef Newsecs västsvenska transaktionsverksamhet.

Transaktionen genomfördes som bolagsaffär och de nya ägarna tillträdde fastigheten den 10 juni.

- Efter genomförandet av denna försäljning kan vi fortsätta att fokusera på vår projektportfölj som inrymmer utvecklingsfastigheter för nyproduktion av kommersiella fastigheter. Vi vill tacka Newsec för professionell rådgivning i samband med affären och ser fram emot ett fortsatt samarbete framgent, säger Pierre Eklund, ägare, Xoel AB.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se