Newsec fyller upp DNB-hus Foto: Newsec

Newsec fyller upp DNB-hus

Uthyrning

5 juni 2018

Newsec har säkerställt ett tioårigt hyresavtal avseende 3 500 kvadratmeter i Uppsala.

 

Ägare är Den Norske Bank (DNB) som har ett mångårigt samarbete med Newsec vad gäller all förvaltning av den svenska fastighetsportföljen. Ny hyresgäst är SuperPark som tillträder i sommar och därmed tar den sista vakansen i fastigheten.

– I och med denna uthyrning höjdes snitthyran i fastigheten. Därmed blev fastigheten fullt uthyrd och värdet har höjts, säger Gustav Dahlfors, kundansvarig Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

Fastigheten ligger i handelsområdet Boländerna i Uppsala. För att vakansen som tidigare var en butiksyta skulle kunna bli en aktivitetspark har stora renoveringar och anpassningar genomförts. Den nya verksamheten behöver helt andra förutsättningar.

– Det här blir vår första etablering i Sverige. Vi lockades av en kombination av möjligheterna i lokalen, läget med närhet till bra kommunikationer samt att vi såg synergieffekter med befintliga hyresgäster, säger Roger Enlund, vd för SuperPark Sverige.

SuperParks verksamhet innefattar aktivitetsparker inomhus med exempelvis skateboarding, trampolinhoppning, äventyrs -och spelområden. SuperPark är ett globalt koncept med Finland som bas.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se