Newsec del i historisk fastighetsutveckling Foto: McDonald´s

Newsec del i historisk fastighetsutveckling

Stadsutveckling

28 juni 2018

Hamburgerjätten McDonald´s ska utveckla antalet restauranger under de kommande åren. Nu har de skrivit avtal med Newsec.

 

Tidigare i år meddelade Guy Hands, utvecklingslicensinnehavaren av McDonald’s i Sverige, Finland, Danmark och Norge, och hans team historiska expansionsplaner i Norden, som syftar till att växa med 100 restauranger på fem år och 200 på tio år.

För att realisera tillväxtplanen har Newsec valts som strategisk partner för att leda den framtida expansionen och utvecklingen.

I Sverige, som är den största marknaden i Norden med över 200 restauranger, fokuserar McDonald’s på att hitta lägen för McDrive restauranger. Samtidigt som företaget planerar för en kraftig expansion de kommande åren genomförs en modernisering av gästupplevelsen på McDonald’s befintliga restauranger – med beställning vid digitala kiosker, mat som tillagas på beställning och bordsservering.

– Vi vill finnas där våra gäster finns och i Sverige tittar vi på ett stort antal potentiella lägen för den kommande expansionen. För det arbetet är Newsec, med sin kunskap om den svenska marknaden och entreprenörsdrift, en bra partner och vi har stora förväntningar på samarbetet, säger Thomas Kelly, VD McDonald’s i Sverige.

Newsec kommer med ett högkvalificerat team med representanter från alla fyra nordiska länder att arbeta med detta långsiktiga projekt.

– Norden är verkligen vår hemmaplan och vi kan erbjuda ett erfaret team som fungerar smidigt över gränserna. Den här typen av långsiktiga, strategiska och multidisciplinära uppdrag passar perfekt med hur vi vill arbeta som fullservicehus i norra Europa. Vi ser väldigt mycket fram emot att arbeta med ett prestigefyllt och globalt varumärke som McDonald's, säger Max Barclay, chef för Newsec Advisory.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se