New Property-priset söker vinnare New Property delas nästa gång ut under Fastighetsgalan på Berns i januari nästa år. Foto: Torbjörn Hedberg

New Property-priset söker vinnare

Fastighetsgalan

25 september 2018

Snart delas återigen New Property-priset ut på Fastighetsgalan. Nu kan du nominera din kandidat.

I januari tidigare i år delade uthyrningskonsulterna New Property ut ett pris för att visa uppskattning till eldsjälar och nytänkare som får fastighetsbranschen och samhällsutvecklingen att ta nya och hållbara kliv.

New Property-priset som delades ut på Fastighetsgalan gick till Urban Oasis som är ett foodtech-företag som vill bidra till en hållbar matkedja genom att använda tomma ytor inne i städer för, så kallad, hydroponisk odling där varken jord eller sol behövs.

Juryns motivering löd:

"En affärsidé som bygger på att omvandla outnyttjade stadsrum till både en närings- och inkomstkälla. Där lokalproducerad mat odlas till den lokala befolkningen, i utrymmen som tidigare inte varit attraktiva eller användbara. En produkt som både är skalbar och långsiktig, för staden, för människorna och för miljön.”

Nu letar bolaget efter en ny vinnare som förutom äran får en check på 50 000 kronor under den kommande Fastighetsgalan som hålls på Berns den 30 januari nåsta år. Och nu kan du vara med att påverka med din nominering.

Vill du gå på galan? Klicka här  och anmäl dig.

Så här skriver bolaget själv om priset:

”Grunden till priset är att belöna och uppmärksamma personer och/eller organisationer som vill förnya, förbättra och förmänskliga staden och dess livsmiljö. Vi vill med vårt pris hjälpa dem som belyser och söker lösningar på de problem som uppstår när städerna ökar i storlek och när urbanisation tilltar kraftigt.”

Vinnaren utses av en jury som i år består av Janne Carlsson, före detta vd för SAS, Sophia Bendz, investerare och Atomicos person i norden, en av nyckelpersonerna bakom Spotify, Göran Garberg, ägare av United Spaces, Peter Ullstad som är grundare och ägare av Codesign och New Propertys vd Niklas Borg .

Vill du nominera en kandidat till priset? Klicka här så kommer du till Fastighetsgalans nomineringssida.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se