New Property får nytt uppdrag av ByggVesta New Property ska sköta utveckling och uthyrning av lokaler i gatuplan i ByggVestas nya bostadsprojekt i Kista.

New Property får nytt uppdrag av ByggVesta

Uthyrning

25 mars 2021

Efter ett framgångsrikt samarbete i Södertälje centrum får nu New Property ett nytt uthyrningsuppdrag av ByggVesta. Denna gång i Kista. 

New Property Retail & Development har varit samarbetspartner inom utveckling och uthyrning av gatuplanet i ByggVestas Orion-projekt i centrala Södertälje.

Nästa steg i samarbetet är ByggVestas lokaler i Kista Äng. Här ska ByggVesta uppföra cirka 500 nya bostäder i form av både hyresrätter och studentbostäder, med levande gatuplan i byggnaderna.

– Vi som bostadsutvecklare är väldigt glada över att ha funnit en professionell samarbetspartner som är experter på levande gatuplan och samtidigt förstår den fastighetsekonomiska helheten. Efter framgången i Södertälje fortsätter vi samarbetet med New Property, närmast med våra åtta lokaler i Kista Äng, kommenterar Andreas Siltberg, förvaltningschef på ByggVesta.

Levande gatuplan allt viktigare

Kraven på levande gatuplan har ökat från såväl kommuner som boende och allmänhet. Detta har inneburit många nya uppdrag och möjligheter för New Property Retail & Development, berättar företagets vd Sofia Petzelius.

– När vi får komma in i ett tidigt projektskede och göra en gedigen marknads- och handelsanalys, kan vi skapa optimala förutsättningar för fastigheten. Utifrån analysen hittar och kontaktar vi rätt aktörer för platsen och lokalen. Då skapas en levande och trivsam miljö, där verksamheterna bidrar till en starkare helhet som gynnar alla.

Orion-projektet i Södertälje är färdigställt och fullt uthyrt. I gatuplanet finns en mix av aktörer som passar det centrala läget. Hamburgerkedjan Bores hyr en drygt 300 kvadratmeter stor lokal. Dessutom finns hawaiiansk streetfood hos Oh Poké samt pizzor från 4 Corners Pizza.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se