Nedläggning av Bromma flygplats kan stoppas Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna kräver att nedläggningen av Bromma flygplats stoppas.

Nedläggning av Bromma flygplats kan stoppas

Ekonomi

30 april 2021

Regeringen kan tvingas backa från nedläggningen av Bromma flygplats. Moderaterna hotar med misstroende om en nedläggning genomförs.

En majoritet i riksdagen vill stoppa den förtida nedläggningen, rapporterar Dagens industri.

Regeringen meddelande nyligen att man vill genomföra en snabb avveckling av flygplatsen och därmed öppna för bland annat upp till 50 000 nya bostäder i området.

Samtidigt vill man säkerställa nödvändig flygkapacitet”p å Arlanda, och styra om trafiken dit.

Efter semaste mötet i trafikutskottet står klart att en majoritet i

Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna uppges ställa sig bakom kravet att stoppa den snabba nedläggningen av Bromma flygplats.

– Istället för att stå och gissa om flygets tillstånd kräver vi att regeringen arbetar utifrån faktiska prognoser. Det vore också smakligt om regeringen ifrån början respekterat de tidigare tillkännagivanden som finns i riksdagen som säger att Bromma ska fortsätta utvecklas, säger Kristdemokraternas Magnus Jacobsson, andre vice ordförande i trafikutskottet i ett pressmeddelande.

– Beslutet är ett dråpslag mot svenskt flyg och inrikesflyget i Sverige. En katastrof för Sverige. Flyget är en bransch som har svåra problem under pandemin. Nu rycker man undan mattan för flygets möjlighet till återhämtning, sa Maria Stockhaus, trafikpolitisk talesperson för Moderaterna efter regeringens presskonferens förra veckan.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se