NCC:s uppdrag – värt 70 miljoner Foto: NCC

NCC:s uppdrag – värt 70 miljoner

Stadsutveckling

17 april 2019

Byggstart är planerad till i mitten av april. Det totala ordervärdet uppgår till 70 miljoner och registrerades i första kvartalet 2019.

 

NCC och Åre kommun ska i samverkan bygga ett nytt avloppsreningsverk i Bydalen i Åre kommun för att skapa en hållbar miljö i Bydalens dalgång och samtidigt främja tillväxten i området.

Det nya avloppsverket blir gemensamt för Bydalen och ersätter nuvarande fem anläggningar.

– Vi ser fram emot att äntligen lösa VA-problematiken i dalgången genom en kommunal anläggning och att vi inom kommunen samtidigt fått möjlighet att praktiskt arbeta i en entreprenad i samverkan, säger Lars-Erik Eriksson, projektledare Åre kommun.

I produktionsfasen kommer NCC att göra mark- och betongarbeten, överbyggnad och processinstallationer. Det nya avloppsreningsverket ska tas i drift under senare delen av 2020.

– Vi har sedan i höstas arbetat tillsammans med Åre kommun med att projektera och dimensionera det nya avloppsreningsverket så att det passar omgivningen och minimerar påverkan på miljön, säger Per Johansson, affärschef Vatten och Miljöteknik, NCC Infrastructure.

Byggstart är planerad till i mitten av april. Ordervärdet uppgår till cirka 70 miljoner och orderregistrerades i första kvartalet 2019 i affärsområde NCC Infrastructure.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se