NCC:s hyresrätter till Sundsvall Foto: NCC

NCC:s hyresrätter till Sundsvall

Stadsutveckling

6 februari 2018

Bolaget har fått i uppdrag av Mitthem AB i Sundsvall att bygga totalt 88 hyresrätter i Bosvedjan.

 

Uppdraget är en totalentreprenad och ryms inom Saboavtalet. NCC Folkboende är välplanerade hyresrätter med hög boendekvalitet och låg driftskostnad. Husen har även låg byggkostnad och kort byggtid tack vare noggrann planering och en standardiserad produktion.

―Den stora bristen på hyresrätter i Sundsvall och särskilt i området Bosvedjan gör att detta blir ett välkommet tillskott i området. Genom att bygga standardiserat och yteffektivt får våra bostadssökande möjlighet till nyproducerade hyreslägenheter till en rimlig hyra, säger Lotta Björklund, vd på Mitthem AB.

De två husen har åtta våningar vardera och består av lägenheter med ett, två eller tre rum och kök i storlekar mellan 35 och 59 kvadratmeter. Marken sluttar så första våningen kommer att vara i suterräng med ett entrétorg mellan huskropparna. Samtliga lägenheter kommer ha inglasade balkonger vilket ger fina förutsättningar att ta del av årstidsväxlingarna.

Husen byggs i ett skogsnära område med närhet till motionsspår och det kommer också byggas en solcellsanläggning på varje hustak, avfallshantering, parkeringsplatser för både cyklar och bilar samt en lekplats.

― Att tillsammans med Mitthem AB få möjlighet att bygga klimatsmart och miljömedvetet boende i Sundvall är positivt. Husen har även låg energianvändning och låga drift- och underhållskostnader i grunden, säger Petter Lundqvist, produktionschef på NCC.

Arbetet inleds omgående med markberedning. Husen förväntas klara för inflyttning i slutet av 2019. Affären orderregistrerades i sista kvartalet 2017 i affärsområdet Building.

Ordervärdet uppgår till 98 miljoner kronor.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se