NCC sparkar Peter Wågström Peter Wågström. Foto: NCC

NCC sparkar Peter Wågström

Personnytt

30 oktober 2017

Peter Wågström slutar som koncernchef i byggföretaget NCC med omedelbar verkan efter ett styrelsebeslut: - Jag är besviken över styrelsens beslut, säger Wågström.

Syftet till besöutet är att "öka fokus på bygg- och anläggningsverksamheten". Rekrytering av en ny koncernchef startar omedelbart.

"Tyvärr har NCC:s bygg- och anläggningsverksamhet inte utvecklats på det sätt som styrelsen önskar de senaste åren", meddelar företaget.

Styrelsen anser att det arbete som idag pågår inom affärsområdena Infrastructure och Building är steg i rätt riktning, men att det behövs ytterligare fokus.

– Peter Wågström har varit koncernchef i NCC under sex år. Under denna tid har NCC:s aktie utvecklats bland det bästa i branschen. Peter var under ett antal år ansvarig för att bygga upp affärsområdet Housing, som sedan namnändrades till Bonava och delades framgångsrikt ut till aktieägarna för ett och ett halvt år sedan. Jag tackar Peter Wågström för åren på NCC och önskar honom all lycka i framtiden, säger Tomas Billing.

Omsättningen har inte ökat trots att orderingången varit god, framhåller styrelsen.

- Jag är besviken över styrelsens beslut, men respekterar det självklart. Och jag är naturligtvis besviken över NCC:s resultatutveckling i delar av bygg- och anläggningsverksamheten de senaste åren, säger Peter Wågström.

Under den närmsta tiden kommer Håkan Broman, sedan många år chefsjurist på NCC, gå in som tillförordnad koncernchef från och med i dag, den 30 oktober, till dess att en ny koncernchef är på plats.

– Även om själva situationen är tråkig så ser jag fram emot arbetet som tillförordnad koncernchef. Jag vet att vi på NCC kan så mycket mer än det vi visat den senaste tiden. Jag kommer att ha hundraprocentigt fokus på verksamheten och arbeta med att öka lönsamheten, säger Håkan Broman.

Av TT & Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se