NCC säljer mark till Lundbergs

NCC säljer mark till Lundbergs

 

9 december 2014

NCC säljer mark och andelar i delägda bolag till ett värde av 70 MSEK till fastighetsbolaget Lundbergs för bland annat utveckling av ett område i Linköping. Köparen har tillträtt.

Försäljningen stöttar NCC:s stadsutvecklingsstrategi för Garnisonsområdet i Linköping, där Lundbergs nu planerar att bygga 400 nya lägenheter i kvarteret Södra Ekkällan.

– Södra Ekkällan har en spännande historia och utvecklingen av området går snabbt. Genom att involvera andra aktörer bidrar NCC till att öka takten på bostadsbyggandet vilket gynnar stadsdelen och skapar fler bostadsmöjligheter för Linköpingsborna, säger Mattias Lundgren, chef för NCC Boende.

I affären ingår även en försäljning av NCC:s andelar i bolag som samägs med Lundbergs med markinnehav i Norrköping, Karlstad och Strängnäs.

– Vi är mycket glada över att ha genomfört denna affär med NCC. Södra Ekkällan är ett mycket attraktivt bostadsområde med närhet till både Linköpings stadskärna och trevliga grönområden. Linköping är en kommun med god utveckling där vi de senaste åren investerat cirka 1 miljard kronor i centralt belägna kommersiella fastigheter. Vi ser nu fram emot att även bygga attraktiva hyresrätter, säger Peter Whass, VD Fastighets AB L E Lundberg.

NCC har sedan tidigare genomfört markförsäljningar till byggherrar som HSB, Stångåstaden och JM. Hittills har drygt 500 bostäder färdigställts och ytterligare 200 bostäder är under produktion. Södra Ekkällan är ett attraktivt område som växer snabbt. Placeringens närhet till både shopping, kommunikationer och med Tinnerbäckens vatten runt hörnet gör att efterfrågan på bostäder i området är stort.

Faktaruta

Försäljningen kommer ha en positiv resultatpåverkan och avräknas i affärsområdet NCC Housing i fjärde kvartalet 2014.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande NCC för övrig information

Mattias Lundgren Affärsenhetschef för NCC Boende,

Telefon + 46 70 228 88 81

Anna Trane, press & PR-chef NCC + 46 70 884 74 69