NCC och HSB bygger Brf i Guldläge
NCC bygger Brf Guldläge i centrala Skellefteå på uppdrag av HSB.

NCC och HSB bygger Brf i Guldläge

Bostäder

21 februari 2022

NCC och HSB inleder ett samverkansprojekt och bygger två hus med 87 lägenheter i expansiva Skellefteå. Projektet bär det kaxiga namnet Brf Guldläge.

Tillsammans med HSB fortsätter NCC utvecklingen av Skellefteå och bygger två bostadshus med 87 bostadsrätter i centrala Skellefteå med fem respektive tolv våningar.

− Projektet HSB Brf Guldläge blev mycket uppskattat bland HSB:s bosparare och medlemmar, de vackra byggnaderna kommer att bidra till att skapa ett ännu mer attraktivt Skellefteå. Produktionen sker i gott samarbete med NCC som entreprenör, säger Mattias Lundström, VD HSB Norr.

Storleken på lägenheterna är mellan 1-5 rum och kök och har balkong eller terrass. I bottenplan byggs ett parkeringsgarage med plats för 74 bilar. Till bostäderna byggs också gemensamma ytor med bastu, relaxavdelning och innergård med plats för umgänge.

Husen byggs med betongstomme, solceller på taken och fasad i underhållsfritt tegel. Husen byggs enligt miljöbyggnad silver, vilket innebär bra ljudmiljö, god ventilation och bra materialval.

− Med NCC:s samlade kompetens och långa erfarenhet av att bygga bra och hållbara bostäder har vi fokus på hållbarhet genom hela byggprocessen för att ge framtida hyresgäster ett bra och hållbart boende, säger Peder Dahlberg, projektchef NCC Building Sweden.

Förberedande markarbeten inleds omgående och byggstart för bostadshusen sker i mars 2022. Inflyttning sker löpande med start i första huset slutet av 2024.

NCC:s ordervärde uppgår till cirka 190 MSEK och orderregistreras i första kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se