NCC och Aros uppför 155 nya bostäder Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-6 rum och kök inklusive balkong eller uteplats.

NCC och Aros uppför 155 nya bostäder

Bostäder

12 juli 2021

NCC ska i samverkan med Aros Bostad bygga cirka 155 lägenheter i andra etappen av det nya bostadskvarteret Invernesshöjden i östra Mörbylund, Danderyd.

 

Projektet har ett ordervärde på cirka 320 miljoner kronor.

–I och med entreprenadavtalet kan vi se fram emot ännu en projektstart i år. Aros Bostad har arbetat tillsammans med NCC i flera tidigare bostadsprojekt och vi har stor respekt för NCC:s kunnande inom entreprenad- och hållbarhetsfrågor, säger Magnus Andersson, VD Aros Bostad.

NCC och Aros Bostad ingick ett samverkansavtal i december 2017 om att utveckla Invernesshöjden i södra Danderyd, ett nytt bostadskvarter med över 400 lägenheter och en förskola.

Den första etappen innefattade 86 bostadsrättslägenheter fördelade i två bostadshus. Inflyttningen har nu påbörjats i dessa.

Nu inleds etapp två och NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av cirka 155 bostadsrättslägenheter. Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-6 rum och kök inklusive balkong eller uteplats.

– Sedan 2017 har vi ett mycket bra samarbete med Aros Bostad. Nu tar vi med oss alla goda erfarenheter till projektets andra etapp där vi kommer att bygga cirka 155 lägenheter i bostadskvarteret Invernesshöjden. I augusti påbörjas markarbetet och själva bostadsproduktionen i mitten av februari 2022, säger Annika Grönberg, avdelningschef NCC Building Sweden.

Byggstart sker i augusti 2021 och första inflyttning beräknas ske i slutet av 2024.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se