NCC bygger speljättens nya Malmökontor Foto: NCC

NCC bygger speljättens nya Malmökontor

Uthyrning

21 januari 2019

Uppdraget innebär om- och tillbyggnad av en befintlig fastighet till nya moderna kontorslokaler.

På uppdrag av Ubisoft Fastigheter AB ska NCC bygga spelföretaget Massive Entertainments nya kontorslokaler på Möllevången i Malmö.

– Massive Entertainment växer och vi behöver nya och större kontorslokaler för att rymma verksamheten. Tillsammans med NCC skapar vi nu en modern, kreativ och utvecklande arbetsmiljö för våra medarbetare mitt i centrala Malmö, säger Louise Tham, project manager, Massive Entertainment AB.

NCC:s uppdrag innefattar att invändig bygga om en befintlig u-formad fastighet samt göra en tillbyggnad på innergården i två plan som dels ska innehålla ett nedsänkt forum och dels en upphöjd takträdgård. Totalt rör ombyggnationen en yta på 10 000 kvadratmeter som förutom arbetsplatser också kommer innehålla bland annat ljudstudio, gym och gemensamhetsytor.

– NCC har stor erfarenhet av att bygga om och skräddarsy arbetsplatser efter kundens behov och vi ser fram emot att vara med och utveckla Massive Entertainments nya kontor, som kommer att bli en av Malmös häftigaste arbetsplatser, mitt i kreativa och mångfacetterade Möllevången, säger Johan Hedin, produktionschef NCC Building.

Ombyggnationen, som är en generalentreprenad i samverkan, beräknas pågå under cirka två år. Uppdraget sker i affärsområde NCC Building Sweden.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se