NCC bygger nytt kontor i Hässleholm

NCC bygger nytt kontor i Hässleholm

Stadsutveckling

1 juni 2020

Affären uppgår till cirka 75 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

På uppdrag av Hässleholms Industribyggnads AB (HIBAB) ska NCC bygga ett nytt huvudkontor åt Skånetrafiken på Norra stationsområdet i centrala Hässleholm. Affären har ett ordervärde på cirka 75 MSEK.

– Skånetrafiken har växt och behöver efter 20 år i samma fastighet nya ändamålsenliga lokaler för sitt huvudkontor i Hässleholm. Vi ser fram emot att tillsammans med NCC bygga ett modernt, flexibelt och miljöcertifierat kontor, skräddarsytt för Skånetrafikens verksamhet, säger Kent Johannesson, vd HIBAB.

Idag arbetar cirka 300 av Skånetrafikens medarbetare i Hässleholm, som de senaste åren samlokaliserat mycket av sin verksamhet hit. Läget bredvid Hässleholms station är idealt för arbetspendling samt medför närhet till Skånetrafikens kunder.

NCC:s uppdrag avser nyproduktion av kontorslokaler inklusive tillhörande utrymmen för teknik och förråd samt utemiljö och parkering. Totalt omfattar projektet 4 500 kvadratmeter nybyggnadsarea samt 2 100 kvadratmeter finplanerad markyta.

– Vi har nyligen byggt en stor underhållsdepå för Skånetrafikens tåg i Hässleholm och ser nu fram emot att även bygga kontor åt Skånetrafiken samt bidra till den fortsatta utvecklingen runt järnvägsstationen i Hässleholm, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sweden.

Planering och projektering av uppdraget påbörjas omedelbart och beräknad byggstart är efter sommaren. Det nya kontoret beräknas stå klart i slutet av 2021.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se