NCC bygger laboratorium för 100 mkr Labblokalen uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver med höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval. (Illustration: C.F. Møller)

NCC bygger laboratorium för 100 mkr

Ekonomi

3 maj 2021

NCC har fått uppdraget att bygga nya labblokaler i Uppsala för 100 miljoner kronor åt Klövern.

Projektet går under namnet Research hub och är beläget i Uppsala Business Park i Uppsala.

NCC:s uppdrag är en totalentreprenad och omfattar nybyggnation av en labblokal med en total yta om cirka 4 000 kvadratmeter.

– Genom detta projekt kommer vi att kunna möta den stora efterfrågan på labblokaler i Uppsala Business Park. Tillsammans med NCC har vi tagit fram ett nytt flexibelt koncept för labblokaler som snabbt kan anpassas för att möta specifika behov. Projektet utgör startskottet för utvecklingen av Uppsala Business Park till en levande stadsdel och en innovationsmiljö som attraherar bolag, forskare och talanger från hela världen. Vi ser mycket fram emot att tillsammans med NCC förverkliga denna första etapp i den nya stadsdelen, säger Per Nilsson, Regionchef projektutveckling på Klövern.

Labblokalen uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver med höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

– Vi ser verkligen fram emot att delta i uppstarten av den nya omvandlingen av Uppsala Business Park. Här skapas fantastiska labbmiljöer för forskning och utveckling. Tillsammans med Klövern kommer vi att bygga en mycket flexibel basbyggnad med option om hyresgästanpassningar, säger Mattias Monbäck, avdelningschef Uppsala Gävle/Dala, NCC Building Sweden.

Byggstart sker omgående och projektet beräknas vara färdigställt i november 2022.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se