NCC bygger fabrik för 365 miljoner Foto: TT

NCC bygger fabrik för 365 miljoner

Stadsutveckling

8 december 2017

Fabriksutbyggnaden som bolaget ska bygga omfattar 10 177 kvadratmeter bruttoarea. Förutom fastigheten kommer det att byggas för en större parkeringsplats.

 

NCC har fått i uppdrag att bygga ut en fabrik i Vanda, Finland för Murata Electronics Oy. Projektet är en totalentreprenad och ordern uppgår till cirka 365 miljoner.

Fabriksutbyggnaden omfattar 10 177 kvadratmeter bruttoarea. Ett separat kontrakt har redan upprättats för en parkeringsplats, som NCC kommer att bygga på fabrikens mark. Fabriken ligger i Vanda, en grannstad till Helsingfors.

Utbyggnaden beräknas vara klar under tredje kvartalet 2019 givet plan- och byggtillstånd.

– Vi är glada över det här avtalet med Murata. Vi ser fram emot att se slutresultatet av vårt gemensamma långsiktiga planeringsarbete och projektutveckling, säger Mika Soini, chef för NCC Building Finland.

Murata, vars huvudkontor ligger i Kyoto, Japan, är en världsledande koncern inom konstruktion, tillverkning och leverans av avancerade elektroniska material och komponenter samt högdensitetsmoduler. Muratas produkter har många användningsområden, i allt från mobiltelefoner, hemelektronik och bilar till energiledningssystem och vårdutrustning. Muratas finska verksamhet i Vanda omfattar en produktionsanläggning samt forskning och utveckling.

Ordern uppgår till 365 miljoner och beräknas registreras under det andra kvartalet 2018 i affärsområde NCC Building.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se