NCC bygger exklusiv bilhall i Helsingborg Den 22 meter höga bilhallen blir ett spektakulärt blickfång vid norra infarten till Helsingborg.

NCC bygger exklusiv bilhall i Helsingborg

Ekonomi

16 april 2021

NCC ska på uppdrag av PlatinumCars bygga en bilhall för exklusiva bilar i Helsingborg.

NCC har tidigare byggt en liknande anläggning i Norrköping åt samma kund.

– Vår försäljning ökar stadigt varje år och för att kunna erbjuda våra kunder i Öresundsregionen närhet och bättre service expanderar vi med ytterligare en bilhall. Samverkan med NCC fungerade väldigt bra vid byggnationen av vår anläggning i Norrköping, så jag ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet i Helsingborg, säger Sigge Bilajbegovic, VD PlatinumCars.

Den 22 meter höga anläggningen blir ett spektakulärt blickfång vid norra infarten till Helsingborg. NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av en exklusiv bilhall i tre plan med exponeringsytor för 100 bilar, verkstad, lokaler för rekonditionering, foliering och tvätt samt kontor och mötesytor med hotellkänsla, totalt 7 400 kvadratmeter.

Projekteringsarbete påbörjas omgående och byggstart beräknas bli hösten 2021. För sju år sedan byggde NCC PlatinumCars första bilhall i Norrköping och några år senare byggde NCC till den så att den därefter blev en av Europas största sportbilscenter. Bilhallen i Helsingborg planeras att bli i motsvarande storlek inom några år.

– När PlatinumCars nu expanderar sin verksamhet till Öresundsregionen är det roligt att NCC får förtroendet att för tredje gången vara med i företagets framtidssatsning. Bilhallen har många speciella lösningar, bland annat hög takhöjd och stora spännvidder, där NCC:s bredd och erfarenhet av komplexa projekt kommer väl till pass, säger David Fritzson-Bratt, affärschef, NCC Building Sweden.

Uppdraget är en totalentreprenad och orderregistreras i andra kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se