NCC bygger 173 studentlägenheter i Karlskrona De nya studentbostäderna i Karlskrona byggs med fokus på digitalisering och hållbarhet.

NCC bygger 173 studentlägenheter i Karlskrona

Bostäder

31 mars 2021

På uppdrag av AB Karlskronahem ska NCC bygga ett nytt studentboende med 173 lägenheter i Karlskrona.Ordervärdet uppgår till 125 miljoner kronor.

– Karlskrona har blivit en populär studieort och moderna och attraktiva studentbostäder är en förutsättning för att staden ska växa och utvecklas. Vi har lyssnat på vad som är viktigt för våra framtida kunder och satsar på smarta digitala lösningar, gemensamma sociala ytor och ett hållbarhetstänk, säger Börje Dovstad, styrelseordförande Karlskronahem.

I kvarteret Nordström uppförs ett hus med 173 studentlägenheter i sju våningar. Läget är centralt i Karlskrona med gångavstånd till Blekinge Tekniska Högskola.

Lägenheterna blir i varierande storlek om 19–39 kvadratmeter med öppen planlösning, kök och badrum.

Fokus på digitalisering och hållbarhet

För de boende planeras smarta lösningar som digitala nycklar, app för tvättbokning och att mobiltelefonen kan användas som porttelefon.

NCC bygger även cykelparkering, cykelverkstad och två tvättstugor som också blir sociala utrymmen att umgås i samt utemiljöer med pergola och grillplats.

Bostäderna uppförs med höga energikrav där byggnadens energianvändning ska motsvara högst 56 procent av Boverkets byggregler. Det uppnås med genomtänkta val av bland annat betongstomme, fönster och installationer. På taket placeras solceller.

– Bostäderna kommer att uppfylla höga energikrav och vi har med oss vår breda erfarenhet av att bygga hus med lösningar som minimerar energiförbrukningen. Tillsammans med Karlskronahem ser vi fram emot att bidra med fler lägenheter för stadens studenter, säger Helena Larson, affärschef NCC Building Sweden.

Markarbeten har påbörjats. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning till hösten 2023.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se