Movexum flyttar till Diös lokaler i centrala Gävle

Movexum flyttar till Diös lokaler i centrala Gävle

Uthyrning

26 september 2022

Diös välkomnar inkubatorn Movexum till expansiva Å-huset på Norra Kungsgatan i Gävle city. 

Movexums nya kontor blir en modern mötesplats för medarbetare och kunder och ligger i ett bubblande företagshus med grannar som coworking-aktören DOSPACE. Inflyttning blir i juni 2023.

Movexum är Gävleborgs företagsinkubator med uppdrag att skapa tillväxt i länet. Målgruppen är innovativa startups som vill bygga bolag, tänka nytt, växa snabbt, jobba hållbart och bidra till att lösa globala utmaningar. Till sommaren flyttar de in i Å-Huset som är en av de viktigaste företagshubbarna i centrala Gävle. De blir då också grannar med bland andra coworking-aktören DOSPACE som de redan idag har ett tätt samarbete med.

Diös och Movexum har skrivit ett grönt hyresavtal, vilket innebär ett gemensamt åtagande att agera hållbart. Då det nya kontoret är i mycket gott skick och väl lämpat för Movexums verksamhet görs heller ingen renovering eller ombyggnation av lokalen.

–  För oss är det viktigt att alltid hitta rätt hyresgäst till rätt lokal och detta är en riktig topp-matchning. Movexums verksamhet bidrar i allra högsta grad till en levande stad och ett bubblande näringsliv i Gävle. Därför känns det verkligen kul att kunna erbjuda dem ett toppmodernt kontor mitt i händelsernas centrum, där de blir ett bra komplement till övriga aktörer i fastigheten, säger Daniel Jansson Westblom, uthyrare, Diös Gävle.

– Vi är så glada över våra nya lokaler och ser många fördelar med flytten som tar oss närmare samarbetsparters, samtidigt som vi får hela stadens övriga utbud direkt utanför kontorsdörren. Det känns också bra ur miljösynpunkt att inte göra några renoveringar alls i en redan fin och modern lokal! Nu längtar vi till juni när vi får flytta in, säger Therese Öman, Movexum.  

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se