Moody´s toppar Fabege
Foto: TT

Moody´s toppar Fabege

Ekonomi

31 januari 2018

Nu får bolagets gröna hundramiljonersobligation toppbetyg av kreditvärderingsinstitutet.

Fabeges gröna obligation 107 på 700 miljoner under det Gröna MTN-programmet får högsta betyg av Moody´s, GB1, som kategoriseras under "Excellent". Den gröna obligationen, har bedömts utifrån ”Green Bond Assessment”. Betygsskalan går från GB1 till GB5.

Emissionen genomfördes i september 2017 och obligationen är noterad på Nasdaq Stockholm Sustainable Bonds List under namnet FABE 107. Fabeges Gröna MTN-program är totalt på fem miljarder.

- GB1-betyget på Fabeges senast utgivna obligation under bolagets Gröna MTN-program stöds av ett tydligt ramverk kring kapitalanvändningen , för finansiering av mycket energieffektiva kontorsfastigheter i och runt omkring Stockholm i Sverige, säger Moody´s analytiker för gröna obligationer, Charles Berckmann.

För att säkerställa att MTN-programmet uppfyller de högt ställda hållbarhetskraven har det oberoende analysinstitutet Sustainalytics granskat de gröna villkoren i programmet.

- Grön finansiering är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete och vid årsskiftet var hela 47 procent av vår totala finansiering grön. Att vi nu får högsta betyg av Moody´s är en kvalitetsstämpel som vi är mycket stolta över, kommenterar Åsa Lind, Finanschef på Fabege.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se