Modern logistik i bästa skyltläge
Marie Frid, projektansvarig på Castellum, om möjligheterna i Brunna. Bilder: Castellum

Modern logistik i bästa skyltläge

Stadsutveckling

26 april 2023

I Brunna, norr om Stockholm, utvecklas just nu ett av Stockholms bästa logistikområden. Här äger Castellum drygt sammanlagt 180 000 kvm.

Castellums första nybyggnadsprojekt på Mätarvägen 9 och 45 är båda fullt uthyrda och inflyttade. Även en anläggning på Mätarvägen 43 står klar. Här finns fortfarande chans att hyra en större lokal som är perfekt för exempelvis ett e-handelsföretag som behöver lager och kontor samlat, eller ett grossistföretag med lagerförsäljning. Och fler ytor är under produktion, just nu bygger Castellum nytt både på Mätarvägen 17 och Pettersbergsvägen 31.

Tre olika produkter

– Precis vid infarten till Brunna bygger vi nu både mindre hantverkslokaler på Petterbergsvägen 31, från cirka 400 kvm–1 200 kvm, och större höglager mellan 2 300 kvm–3 100 kvm på Mätarvägen 17, berättar Marie Frid, projektansvarig på Castellum. Lokalerna passar för lager eller produktion och kommer färdigställas till sommaren.

När vi bygger moderna, flexibla lager på spekulation följer vi vår standardmall som fungerar för de flesta.

Den nyligen färdigställda Mätarvägen 43 är en fastighet som är anpassad efter lager och lätt industri med stor flexibilitet.

– Det här är en anläggning som innehåller något större lokaler, den som står ledig är på 7 000 kvm, berättar Marie Frid, som gärna ser en ensam tagare till ytan som passar för en renodlad större lagerverksamhet.

Läs hel artikeln hos Lokalguiden.

Pernilla Krantz

World in Property
pernilla.krantz@worldinproperty.se