MKB satsar på sommarjobbande ungdomar
Atal Agha. Foto: MKB

MKB satsar på sommarjobbande ungdomar

Stadsutveckling

15 mars 2018

Efter nya samverkansprojektet Step Up får ungdomar inte bara utbildning utan även sommarjobb hos MKB.

 

I går firar Atal Agha och nio andra stolta ungdomar att de är färdiga med projektet Step up. Som lön för mödan har de fått nya kunskaper om polis och räddningstjänst, arbetsliv och ekonomi - och dessutom får alla sommarjobb hos MKB.

– Jag har fått lära mig mycket! I stället för att bara hänga någonstans har jag och mina kompisar fått göra något riktigt kul och bra på fritiden. Jag har fått se hur polis, ambulans och räddningstjänst jobbar och jag har fått se en annan bild av MKB, de gör mycket för att vi ska trivas och ha det bra, säger Atal.

Ungdomarna från Holma, Kroksbäck, Lorensborg och Bellevuegården har fått lösa polisfall, lära sig hur man räddar någon vid en olycksplats, hur snabbt man måste agera om en brand uppstår, vilket ansvar man har när man hyr en lägenhet och mycket mer. De har också blivit coachade av Philip Diab från tv-programmet Lyxfällan.

I sommar ska Atal och hans kamrater arbeta två veckor i MKBs förvaltning med att måla, sköta utemiljöer med mera.

– Nu ser jag verkligen fram emot ett sommarjobb på MKB, säger Atal.

Step up är ett samverkansprojekt mellan MKB, Stena Fastigheter, Malmö stad, Polis, Räddningstjänst, Securitas och Falck. Avslutningen firades med diplom och fina ord av Andreas Schönström, kommunalråd, och Ryan Bozorgian, bosocial utvecklare på MKB.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se