MKB köper Jägersro för närmare 800 miljoner
Terje Johansson, vd, MKB. Foto: MKB

MKB köper Jägersro för närmare 800 miljoner

Transaktion

22 november 2017

Nu vill bolaget öppna upp för att kunna bygga ytterligare bostäder: – Vår förhoppning är att kunna finna strategiska partners som vill utveckla stadsdelen tillsammans med oss, säger Terje Johansson, vd hos MKB Fastighets AB.

 

MKB Fastighets AB och Skånska Travsällskapet (STS) har träffat en överenskommelse om förvärv av Jägersro travbana. Köpet skulle innebära att Malmö får en ny stadsdel i Jägersro med cirka 3 400 nya bostäder, och ett nytt hästsportcentrum. Affären är villkorad av beslut på STS föreningsstämma och av MKBs styrelse. Ikväll beslutade STS att säga ja till affären.

Genom förvärvet kan MKB komma att säkra framtida byggrätter, för egen exploatering och eget bostadsbyggande, men MKB öppnar också upp för försäljning av mark för bostads-, kommersiella- och serviceändamål till andra kommersiella/privata aktörer.

- MKB öppnar dörren för att ta ansvar för en ny spännande stadsutveckling med blandad bebyggelse i en grön miljö. Vår förhoppning är att kunna finna strategiska partners som vill utveckla stadsdelen tillsammans med oss. Det känns också roligt om vi kan vara en del i utvecklingen av hästsporten i Malmö, säger Terje Johansson, vd hos MKB Fastighets AB.

Genom affären kan Skånska Travsällskapet bevara Malmös anrika travsport på Jägersro men i ny utvecklad tappning.

- Vi är otroligt glada över att äntligen få möjlighet att bygga en ny unik arena och att vi dessutom får vara en del av Malmös utveckling i form av nya bostäder och nya upplevelser gör oss också väldigt stolta, säger Kerstin Peterson Brodda, ordförande Skånska Travsällskapet.

Värdet av affären uppgår till 775 miljoner kronor.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se