Misstanke om insiderbrott i samband med Karlatornet De misstänkta ska ha handlat aktier för cirka 400 000 kronor vardera dagen innan fastighetsbolaget Balder köpte in sig i projektet Karlatornet.

Misstanke om insiderbrott i samband med Karlatornet

Juridik

15 december 2021

Två personer har åtalats av Ekobrottsmyndigheten misstänkta för insiderbrott kopplat till prestigefyllda Karlatornet-projekt i Göteborg.

De misstänkta ska ha handlat aktier för cirka 400 000 kronor vardera dagen innan fastighetsbolaget Balder köpte in sig i projektet. Det rapporterar Dagens Industri.

Det var i december 2020 som fastighetsbolaget Balder köpte halva skyskrapebolaget Karlatornet och blev delägare i Serneke i en riktad nyemission som skedde till en kraftigt rabatterad kurs. De båda misstänkta nekar båda till brott. För insiderbrott kan man dömas till fängelse i högst två år. Huvudförhandlingen i målet är preliminärt bokad till maj nästa år.

Inga kopplingar till Serneke eller Balder

De båda misstänkta är affärmän som verkar inom fastighetssektorn men har inga kopplingar till Serneke eller Balder.

I ett pressmeddelande konstaterar Serneke att det enligt stämningsansökan inte finns kopplingar mellan de åtalade och Serneke. Det finns heller inget som tyder på att insiderinformationen härrör från Serneke.

– Efter att vi fick kännedom om åtalet via uppgifter i medierna har vi under dagen tagit del av både stämningsansökan och förundersökningsprotokoll. Vi har också varit i direktkontakt med Ekobrottsmyndigheten. Den samstämmiga informationen är att myndigheten inte kunnat hitta några kopplingar mellan de åtalade och vårt bolag, kommenterar Michael Berglin, VD Serneke Group.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se