Mimer renoverar i Västerås Foto: Bostads AB Mimer

Mimer renoverar i Västerås

Bostäder

13 juni 2019

Nu har Bostads AB Mimer tecknat avtal med Aros Bygg och Förvaltning AB om en totalrenovering av de folkkära kvarteren.

Kvarteret Josef och grannkvarteren Ivar och Kåre i Västerås byggdes som arbetarbostäder av dåvarande Asea 1915. Kvarteret Josef har idag 99 lägenheter och är skyddat för sitt historiska värde. Den senaste renoveringen genomfördes 1969 och nu har Bostads AB Mimer tecknat avtal med Aros Bygg och Förvaltning AB om en totalrenovering av de folkkära kvarteren.

Totalentreprenaden omfattar 98 lägenheter eftersom en liten taklägenhet byggs om till fläktrum. I entreprenaden ingår nyinstallationer av bland annat el, ventilation, VVS, nya badrum, kök och invändiga ytskikt, samt upprustning och renovering av tak, fasader och innergårdar. Arbetet har inletts och beräknas vara slutfört till sommaren 2020. Till detta projekt finns också en option om motsvarande arbete med kvarteren Ivar och Kåre.

- Vi har haft en bra dialog med hyresgästerna och tillsammans funnit omfattning och tillvägagångssätt för renoveringen. Nu är det roligt att arbetet med att vårda de gamla klassiska arbetarkvarteren kommit igång. I Aros Bygg och Förvaltning har vi en kompetent partner som uppfyllt de ekonomiska och kvalitativa kraven som vi ställde i upphandlingen och vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Mikael Källqvist, VD på Mimer.

- Vi är mycket glada och stolta över det förtroende Mimer ger oss i detta projekt. Att genomföra detta ROT-projekt, renoverings- om- och tillbyggnadsprojekt, som involverar äldre byggnader kräver speciella hänsyn samt god planering för att minimera eventuella störningar för närboende. Vår mångåriga erfarenhet från liknande projekt gör oss trygga i åtagandet att renovera Mimers kulturkvarter och det är vår ambition att utveckla samarbetet ytterligare över tid, säger Mats Engström, VD på Aros Bygg och Förvaltning AB.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se