Milstolpe för Tessin - två miljarder återbetalt Tessin med VD Jonas Björkman har nu passerat tre miljarder i förmedlade lån och två miljarder i återbetalt kapital.

Milstolpe för Tessin - två miljarder återbetalt

Ekonomi

10 juni 2021

Tessin Nordic har passerat två miljarder kronor i återbetalt kapital till plattformens medlemmar.

Tessin är en digital investeringsplattform för aktörer som vill placera kapital direkt i fastigheter. Bolaget bildades 2014 och förra året omsatta Tessin 37,3 miljoner samt redovisade en rörelseförlust på 14,7 miljoner.

Bolaget meddelade tidigare denna månad att man förmedlat över tre miljarder kronor i lån.

Den genomsnittliga avkastningen på samtliga återbetalda fastighetslån lyder fortsatt 8,42 procent. Tessin ser den nya milstolpen som ett kvitto på att bolaget fångar upp ett stort behov och affärsmöjligheter inom den samhällsviktiga bygg- och fastighetssektorn.

Mot börsen med tunga ägare

Bolaget siktar nu på notering på NASDAQ First North, och fick tidigare i vår nya tunga ägare på väg mot noteringen i en emission.

Sinch-grundarna köpte då cirka sex procent genom det gemensamma bolaget Cantaloupe och Ilija Batljan förvärvade cirka fem procent.

Största ägare i Tessin är fortfarande NFT Ventures som köpte ytterligare sex procent i vårens emission och därmed ökade sitt innehav till 28 procent av aktierna.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se