Midrocs ägare gripen Mohammed al-Amoudi tillsammans med Sveriges dåvarande statminister Göran Persson vid invigningen av Preemraffs anläggning i Lysekil 2006. Foto: Adam Ihse/TT/Arkivbild.

Midrocs ägare gripen

Ekonomi

7 november 2017

Drivmedelsbolaget Preems ägare tillika storägaren i Midroc, den saudiske mångmiljardären Mohammed al-Amoudi, är en av dem som frihetsberövades i helgens massgripande i Saudiarabien.

 

På Preem vet de anställda inte vad gripandet innebär eller vad som kommer att ske.

- Vi har gjort allt vi kan för att efterforska de här uppgifterna. Och enligt den information vi har fått under måndagen så stämmer det att vår ägare och ordförande Mohammed al-Amoudi är en av ett hundratal personer, inklusive en rad prinsar, ministrar och affärsmän, som greps i Saudiarabien i helgen, säger Helene Samuelsson, kommunikationsdirektör på Preem, till Dagens industri.

Familjen Wikström som är delägare i Midroc är chockade över gripandet:

– Jag bara skakar på huvudet. Det känns väldigt konstigt och förvånande. Just nu är läget oklart och det är mycket spekulationer, konstaterar Roger Wikström i Dagens Industri.

Enligt internationella medier sitter de gripna i husarrest på ett lyxhotell i huvudstaden Riyad.

- Det är självklart att vi reagerar när vår ägare sitter i husarrest och vi följer nu händelseutvecklingen så noga vi kan, säger Helene Samuelsson.

Av TT & Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se