Midroc vinner byggnadspris Foto: Midroc

Midroc vinner byggnadspris

Stadsutveckling

16 november 2018

Nu har ett av bolagets projekt i Skåne fått pris. I går tog Midroc emot Samhällsbyggnadspriset från kommunen i Trelleborg.

Kvarteret Bävern i centrala Trelleborg premierades under torsdagskvällen. Midroc och Alsingevallen fick gemensamt motta Trelleborgs Samhällsbyggnadspris.

På ett av Trelleborgs mer centrala lägen, nära shopping, caféer och rekreationsmöjligheter har Midroc och Alsingevallen uppfört tre nya flerbostadshus med totalt knappt 60 nya bostäder. I kvarteret finns också verksamhetslokaler, gemensamma innergårdar och ett underliggande garage.

– Målet har varit att skapa nya bostäder av hög kvalitet som passar in på platsen och får en genuin stadskänsla, säger Malin Sjödahl, biträdande affärschef på Midroc.

Midrocs del i projektet är två flerbostadshus med totalt 38 bostadsrätter, från två till fyra rum och kök stora. Försäljningen är klar och i början av nästa år flyttar de boende in.

– För oss på Midroc är det viktigt att vi alltid bidrar till en positiv utveckling där vi är verksamma, säger Peter Syrén, vd. Det gör vi först och främst med god arkitektur, genomtänkta planlösningar och med en omsorg om kvarterets helhet. På så sätt kan vi skapa bra boendekvaliteter som i sin tur skapar förutsättningar för en hållbar utveckling, både miljömässigt och socialt.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se